Under granab-gulv

Blåseisolering under granab-gulv

Det blir mer og mer vanlig å legge gulvet ferdig, for så å blåseisolere mellomrommet ned mot det gamle gulvet etterpå.

Mange gamle bygg blir totalt-rehabilitert, og ofte heises da gulvene opp for å få plass til rørføringer, ventilasjonskanaler o.l., samtidig som at man da får rettet opp skjeve gulv.

Det nye gulvet blir ofte lagt på et skinnsystem stående på plastben (gjerne kalt granab-gulv), med klaring ned til betongdekket på opptil 40 cm. I dette sjiktet ligger det ofte rørføringer o.l, som sammen med både plastbena og stålskinnene, gjør denne konstruksjonen nesten umulig å isolere med vanlig isolasjonsplater.

Det blir mer og mer vanlig å legge gulvet ferdig, for så å blåseisolere mellomrommet ned mot det gamle gulvet etterpå. Blåseisolasjonen legger seg rundt alle hindringer og føringer, og fyller mellomrommet helt fullt. Man får et mye lunere gulv, og man demper klangen som gjerne oppstår hvis man ikke har isolasjon i hulrommet.

Fremgangsmåten er at det blir borret huller med 50 mm diameter, med ca 120 cm avstand mellom hullene. Isolasjonen blir blåst inn via hullene, og sprer seg fin fra hull til hull.

Det er en rekke fordeler med å blåseisolere gulvene. Blåseisolasjonen kan gjøre etter at gulvet er lagt og det denne måten å isolere på danner lite støv. Blåseisolasjonen fyller godt rundt rørforinger som må ligge i gulvet. Et godt isolert gulv er med på å dempe klangen i gulvet, det blir mer energieffektivt og du slipper et kaldt trekk fra gulvet.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle